18. listopadu 2014

Výsledky Světového poháru (Kranj i celek)

Fanoušci sportovního lezení určitě zaregistrovali finále Světového poháru v lezení na obtížnost, o kterém jsme se zmiňovali po semifinálové sobotě, která přinesla Adamu Ondrovi první místo. Ve finále zabojoval, obhájil ono prvenství a pokořil ostatních sedm lezců s obrovským náskokem. Díky tomuto skvělému výkonu se vyhoupl v celkovém žebříčku Světového poháru 2014 z krásného pátého na ještě krásnější třetí místo. Na druhém místě v Kranji se umístil Kanaďan Sean McColl a třetí skončil Japonec Sachi Amma.

Stejně horlivě bojovaly ve slovinském Kranji i ženy, přestože rozdíly mezi jednotlivými příčkami byly znatelně větší než u mužů. Lezkyně se umístily na prvních třech stupních následovně: 1. Mina Markovic (SLO), 2. Jain Kim (KOR) a 3. Akiyo Noguchi (JPN).

Kompletní výsledky finále naleznete na stránkách http://www.ifsc-climbing.org/ dočasně na domovské stránce, případně v podsložkách WORLD COMPETITION -> RESULTS.
Zároveň se každý, kdo finále nesledoval živě nebo ještě neměl čas ke zhlédnutí záznamu, může na již zmíněný záznam dodatečně podívat. Adam Ondra nastupuje v čase 55:50. Jen taková zajímavost... Všimli jste si někdy, že je celkem komické, jak vyvádějí jednotlivé lezce z karantény rovnou uvázané? Já si hned vybavím, když venčím psa. Chudák vyběhne ven celý zmatený, začne rekognoskovat terén, a následně se snaží co nejdéle vydržet venku/na stěně, jen aby už nemusel domů. Ale jde pouze o můj postřeh a vím, že mám značně jiné mentální pochody, než spousta úplně normálních lidí. Schválně se podívejte a posuďte sami.


Zmínil jsem i celkové výsledky IFSC Světového poháru v lezení, v tomto případě v obtížnosti, kde Adam Ondra zaujal krásné bronzové místo. Martin Jech obsadil 53. příčku. Tabulku těchto výsledků si můžete prohlédnout na oficiálních stránkách ifsc-climbing.org:

Žádné komentáře:

Okomentovat